top of page
MUiSEUM NiEUWS & Muizenissen

Dinsdag, 9 januari 2024

- Sinds gisteren gaat er een video viral op het internet over een opruimende muis. Het nieuws haalde zelfs de voorpagina van The Guardian.

https://www.theguardian.com/artanddesign/2024/jan/09/viral-tidying-mouse-rodney-holbrook-keith-haring-paul-klee

Dinsdag, 12 december 2023

- Het envelopje van 11,5 cm bij 8,5 cm. Op 25 september 2015 kwam er een kleine envelop door de brievenbus. Tot op heden is dit de kleinste van alle poststukken die vanaf 2013 bezorgd zijn. Deze gingen direct door naar kluizen op geheime plekken. In het kleinste envelopje zat de pentekening  van Redmer Hoekstra, titel "Geslepen muizen", afmeting 7 cm bij 7 cm.

 

 

 

Dinsdag, 5 december 2023

- Instagram is gehackt door middel van phishing (vissen, hengelen) en opeens is er een nieuw e-mail adres! (Your new email is insta560012@gmail.com.) Waardoor het niet meer mogelijk is om bij de instellingen te komen, omdat alle communicatie via dat e-mail adres loopt. Het begint met een melding van ongepast gedrag en dan kan (NIET dOEN!) er geklikt worden op een link welk ongehoord gedrag dat zou zijn.

- Leuke surprise weer vlak voor Sint Nicolaas. Hoe pakt dit uit? Fijne pakjes avond.

- Om in de humor te blijven van deze situatie zeggen wij: "Wanneer heeft u op een verkeerd linkje gedrukt met uw muisje?; Fijne Sint avond in uw huisje!"

 

Donderdag, 30 november 2023

- Instagram account is gehackt. Melding gemaakt bij META.

 

Woensdag, 4 oktober 2023

- Op dierendag hebben wij geconstateerd dat onze tijdelijke voorzitter (vanaf 2017) Dick Drent (directeur OMNIRISK oud CSO Van Gogh museum) is overleden in 2022.

IN MEMORIAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dick Drent

 

Groningen, 31 januari 1959 - Amsterdam, 12 juli 2022.

- Jos van der Meer neemt het voorzitterschap over. Hij is emeritus professor en voormalig voorzitter van het departement interne geneeskunde van de Radboud Universiteit Medisch Centrum te Nijmegen.

- We zijn voor het bestuur de vacante posities aan het aanvullen voor penningmeester en secretaris.

Woensdag, 9 augustus 2023

- We hebben de laatste jaren min of meer ondergedoken gezeten. Vraag ons niet waarom. In september starten we het MUiSEUM traject weer op.

 

Maandag, 14 juni 2021

- Locatie gevonden! We gaan in onderhandeling hierover. Tip van de sluier: Een voormalige schuilkerk (1.200 m2) uit begin 18e eeuw. Helaas niets geworden in 2022.

Zaterdag, 1 mei 2021

- Er is een hoop narigheid gebeurd in de afgelopen anderhalf jaar. Door vele lock-downs kon er geen voortgang zijn.

- Er zijn ook nieuwe kunstwerkjes in de collectie gekomen en er zullen velen volgen.

- Er komt een nieuwsbrief als er een belangrijke ontwikkeling is.

 

Zaterdag, 22 augustus 2020

- NRC Handelsblad publicatie: "Snelle renner met slurfneus na vijftig jaar herontdekt."

Het was het kleine kwastje aan het uiteinde van z’n staart dat hem ontmaskerde: de al bijna vijftig jaar verloren gewaande Somalische olifantspitsmuis (Elephantulus revoilii). Tijdens een expeditie in Djibouti, ten noordwesten van Somalië, wisten biologen twaalf individuen te vangen in vallen met een mix van pindakaas, havermout en gist. Een flink aantal, want tot 1973 zijn er maar 39 waarnemingen van de soort geweest. Het lijkt dan ook goed te gaan met de Somalische olifantspitsmuis, concluderen de auteurs in het tijdschrift Peer J – dat er zo lang geen waarnemingen werden gedaan, lag vermoedelijk aan het moeilijk begaanbare terrein.

In totaal leven er twintig soorten olifantspitsmuizen (ook wel: sengi’s) in Afrika. Ze variëren in grootte van muis- tot eekhoornpostuur; de Somalische soort past in de palm van een hand.

Vrijdag, 14 augustus 2020

- URL www.nationaalmuiseum.nl is LIVE! Dat wil niet zeggen dat dit de finale site wordt. Het blijft een werksite tot we op locatie openen.

 

Zaterdag, 4 juli 2020

- Al zeven jaar op het internet met de MUiSEUM collectie. Het is een lange weg om een kwalitatieve collectie op te bouwen. Het potentiële bestand is gegroeid tot 2500, hiervan staan nog 600 toezeggingen open. Met dank aan de huidige deelnemers !!!!!!!

Dinsdag, 27 februari 2018

- Nieuwsbrief is 7 maart verzonden.

Donderdag, 18 mei 2017

- NATIONAAL MUiSEUM online op Instagram.

Donderdag, 6 april 2017

- De huismuis is, na de mens, één van de zoogdieren met de grootste verspreiding ter wereld.

In Nederland en omgeving leven de volgende "muizen"soorten:

De spitsmuizen (Soricidae) vormen een grote familie van zoogdieren

Enkele van de ruim 60 voorkomende soorten in Europa zijn :

​​

Donderdag, 25 augustus 2016

- Half september een nazomer nieuwsbrief.

Donderdag, 27 november 2014

- Inventarisatie inkoop kunstwerkjes voor de verzekeringsmaatschappij ten behoeve van de Nationaal Muiseum tentoonstelling begonnen.

Donderdag, 25 september 2014

- URL www.nationaalmuiseum.nl is vastgelegd.

Dinsdag, 29 april 2014

- Op 10 april is de naam "Muiseum" gepubliceerd bij Benelux - Bureau voor de Intellectuele Eigendom.​

 

Vrijdag, 28 februari 2014

- De naam "Muiseum" is sinds 24 februari 2014 officieel geregistreerd als merk bij Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE).

 

Woensdag, 22 januari 2014

- Canvas/linnen doekjes van formaat 7 cm bij 7 cm zijn te verkrijgen bij de volgende kunstwinkels: Van Beek Art Supplies te Amsterdam/Badhoevedorp/Bussum/Eindhoven/Rotterdam en Van der Linde te Amsterdam en Antoon de Jong te Tilburg. Neem eerst contact op i.v.m. op voorraad.

 

Dinsdag, 7 januari 2014

- Sinds de start zijn er op de volgende materialen kunstwerkjes gemaakt: canvas, paneel, linnen, hout, stof, MDF, karton, (kunst)papier, illustratieboard, lino, plexiglas, keramiek, vogelveer, koperplaat, ets, steendruk en fotomaterialen. Ook andere duurzame dragers zijn welkom, bijvoorbeeld glas, staal, zilver of goud.

Vrijdag, 27 december 2013

- Indien een kunstenaar in meerdere disciplines bekwaam is mag er voor elke discipline een werk gemaakt worden. Ook twee- en drieluik mag.

Dinsdag, 20 augustus 2013

- Agenda punt: kunstfotografen willen ook deelnemen. 

- Vandaag is er een nieuws pagina gekomen voor de laatste informatie.

- Tentoonstellingen en een expositie gaan voorbij, maar musea collecties blijven.

Donderdag, 4 juli 2013

- Start up op internet. Bij budget www.nationaalmuiseum.nl

2010

- Een aantal beroemde muizen: Mickey en Minnie Mouse (Walt Disney), Jerry van Tom&Jerry (William Hanna en Joseph Barbera), Geronimo Stilton (Elisabetta Dami), Stuart Little (E.B. White en Garth Williams), Ieniemienie (Sesamstraat), Speedy Gonzalez (Robert McKimson en Friz Freleng, Hawley Pratt). Hieronder herkenbaar de figuurtjes, all rights reserved.

verdwenen-somalische-olifantspitsmuis-na
IMG_0107.jpg
Jerry.jpg
grijze-muis Ienimini.jpg
Speedy Gonzalez.jpg
bottom of page